Wat is jouw droom overkapping?

Een aluminium overkapping biedt de perfecte bescherming voor je terras of tuin. Met een aluminium terrasoverkapping bescherm je jezelf tegen de zon, regen en wind en voeg je meteen stijl toe aan je buitenruimte. Onze aluminium terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en designs en kunnen aangepast worden aan jouw individuele behoeften. Of je nu de voorkeur geeft aan een klassieke of moderne look, wij hebben de perfecte aluminium terrasoverkapping voor jouw wensen.

Vraag een gratis offerte aan

Benieuwd naar de prijs? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

Bezoek onze showroom

  • Maandag t/m zondag geopend van 09.00 – 17.00 uur.

  • Buys Ballotstraat 9, 5916PC Venlo
  • 077 302 0034

Wat is uw ideale overkapping?

Een aluminium overkapping biedt de perfecte bescherming voor een terras of tuin. Met een aluminium terrasoverkapping bescherm je jezelf tegen de zon, regen en wind en voeg je meteen stijl toe aan je buitenruimte. Onze aluminium overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en designs en kunnen aangepast worden aan jouw individuele wensen. Of je de voorkeur geeft aan een klassieke of moderne look, wij hebben de perfecte aluminium overkapping . Onze aluminium overkappingen zijn niet alleen uiterst duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar ook licht en toch robuust. Ze zijn een investering die op lange termijn rendeert en uw buitenruimte verfraait.

GartenLüx biedt professioneel advies en een eersteklas installatie van je nieuwe overkapping. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze aluminium overkappingen en laat ons jou helpen om jouw buitenruimte stijlvol en functioneel te maken.

Al onze overkappingen zijn gemaakt van 2 millimeter dik lichtmetaal, dat bestand is tegen corrosie. Veel van onze concurrenten besparen hier en werken met minder materiaal (tot wel een kwart minder). Onze aluminium overkappingen worden niet vastgeklonken, maar vastgeschroefd. Dit betekent dat je de overkapping gewoon kunt meenemen bij een verhuizing en beschadigde onderdelen kunt vervangen. Een 90 µm dikke poedercoating rondt de kenmerken van het draagframe af. Elk model is standaard verkrijgbaar in verschillende kleuren. Op verzoek kunnen we een coating op maat leveren in alle beschikbare RAL-kleuren. Onze Duitstalige medewerkers helpen je graag met de perfecte aanpassing voor jouw woning.

Glazen schuifdeuren voor een ideale sfeer

Een glazen schuifdeur biedt directe toegang tot buiten en kan op elk moment worden gesloten. In gesloten toestand kun je je terras gebruiken als een goed beschermde leefruimte. Op koude dagen of wanneer de zomeravonden koeler worden, schuif je de deur gewoon dicht en geniet je van de gezellige sfeer met een vrij uitzicht op je groene oase. Je tuinmeubelen kunnen gemakkelijk worden vervoerd door de grote opening. Maak bij ons kennis met het ontwerp en de keuze van glazen schuifdeuren!

Wat kost een overkapping?

De prijs van een overkapping hangt af van de grootte en het type van de overdekking. Overkappingen van glas zijn duurder dan vergelijkbare modellen van kunststof. Dit komt deels door de hogere kosten van het gelamineerde veiligheidsglas en deels door de versterkte steunen. Glas is aanzienlijk zwaarder dan polycarbonaat en vereist een stabielere onderbouw. Bij GartenLüx adviseren we je graag over alle mogelijkheden voor jouw droomoverkapping. We bieden zowel maatwerk als standaardmodellen in één maat. In het laatste geval zorgt de productie van grote aantallen voor lagere productiekosten. Het spreekt voor zich dat we dit prijsvoordeel aan jou doorberekenen.

Welke hellingshoek moet een overkapping hebben?

Een hellingshoek is essentieel voor terrasoverkappingen. Het licht hellende dak zorgt ervoor dat regenwater snel wegloopt. Dit is essentieel om te voorkomen dat stilstaand water lekken veroorzaakt. De helling maakt het ook gemakkelijker om zware sneeuwlasten te verwijderen. De ideale hellingshoek voor overkappingen van glas of dubbelwandige platen ligt tussen 5° en 15°. De grootte van de hoek hangt af van het materiaal: echt glas en dubbelwandige platen laten water heel goed weglopen. Eenvoudigere bedekkingen, zoals plastic golfplaten, of natuurlijke materialen zoals riet of kreupelhout vereisen aanzienlijk steilere hellingshoeken.

Wat is er nodig om een overkapping te bouwen?

Wij leveren GartenLüx® overkappingen met alle benodigde montagematerialen. Je ontvangt ook gedetailleerde en begrijpelijke montagehandleidingen. Als je de montage van de overkapping liever aan ons team overlaat, neem dan contact met ons op. Wij maken graag een complete offerte inclusief levering en montageservice.

Praktische accessoires voor overkappingen?

Afhankelijk van je individuele woonsituatie en je persoonlijke ideeën is het mogelijk om onze terrasoverkappingen verder uit te breiden. Je vindt onze accessoires hier!